المقادير
لعمل كريم كراميل
عدد 5 صفار بيض
عدد 6 بيض كامل
1/4 كيلو سكر
باكيت فانيليا
لتر لبن
تحضير الكريم كراميل
نضع السكر على النار ليكون كراميل بأضافة ملعقتين ماء
نضرب 6 بيض مع صفار البيض وكوب السكر والفانيلين
بعد ضربهم جيدا نضيفلهم شوية لبن
نضع اللبن على النار وبعد ما يغلى نضيف الخليط الى ضربناه
مع التقليب المستمر واحنا بننزل بالخليط فوق اللبن بالراحة جدا
زى السرسوب وهو على النار نضربهم جيدا بمضرب السلك
ألى ان تزيد درجة اللزوجه
نختبر الخليط بملعقة خشب ونضعها فيه ونطلعها لو
الخليط تماسك عليها يبقى استوى ونرفعو من على النار
الطبخ الكريم كراميل
بعد عمل الكراميل نتركها تهدأ قليلا ثم نصب الكراميل
فى الفورمة ونضع فوقه الخليط السابق ثم ندخله الفرن
وأما يطلع الكريم كراميل من الفرن نزينه بالكريم شانتيه
أو الفريش كريم
ملاحظات
قبل مايخرج من الفرن نختبر الكريم كراميل بادخل سكينه فيه مثل الكيكه
ونطلعها ولو طلعت زى مادخلت نضيفه يبقى الكريم كراميل استوى
وأصبح جاهز للأكل